02 October 2007

Comeback!

Nu är det dags att börja blogga igen. För det är så mycket som måste sägas. Utvecklingen i världen går i stor utsträckning åt fel håll och allt för få röster talar emot. Utvecklingen i Sverige är inget undantag. Vi har en högerallians som som har udden riktad mot arbetarrörelsen och som rullar tillbaka kvinnans ställning på ett mycket konkret sätt.

Men allt är inte tokigt. Till exempel händer det mycket spännande i Botkyrka. Botkyrka är den enda kommunen i Stockholms län som efter valet 2006 fick en rödgrön majoritet. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och miljöpartiet styr Botkyrka och försöker navigera i regeringspolitikens snålblåst. På så vis visar Botkyrka var skiljelinjen i svensk politik går. I Botkyrka kan vi se vissa tecken på att arbetarrörelsen organisationer börjar tillfriskna efter decennier av resignation.

Men det händer även mycket skrämmande saker i Botkyrka. Vi ser hur högeroppositionen slår över i reaktion inte bara på regeringsnivå utan även bland borgerlighetens stödtrupper. Många partiet på högerkanten verkar för att splittra Botkyrka genom att försöka tvinga igenom en delning av kommunen i en fattigare och en rikare del. Vi kan se hur de vänder sig mot all samhälleligt framåtskridande.

Om detta och mycket mer kommer denna blogg att handla om.

2 comments:

Ali Esbati said...

Äntligen!

Erik Berg said...

Tjoho!