03 September 2012

200 böcker från Botkyrka till barnen i Gaza


Gazaremsan är obeboelig om åtta år. Det varnar FN för i en ny rapport. Rent vatten, elektricitet och hälsovård är exempel på bristvaror i området, som varit satt i blockad av Israel sedan 2007. 

För ett och ett halvt år sedan lade Vänsterpartiet Botkyrka en motion till kommunfullmäktige om att kommunen skulle skicka humanitär hjälp i form av insamlat överblivet materiel som kunde komma till nytta i Gaza. Imorgon är det äntligen dags att lämna över de 200 böcker, framförallt barnböcker, som har samlats in. Det är organisationen Ship to Gaza, som i skrivande stund seglar mot Gaza, som ska ta emot böckerna. 


Omvärlden måste agera, och jag är glad att Botkyrka kommun kan dra ett litet stå till stacken genom att bistå med böcker som kan användas i skolor. Vi vill tacka Ship to Gaza för att de vill samarbeta genom att frakta böckerna till barnen i Gaza, säger Mats Einarsson, kommunalråd (V). 

Överlämningen av böckerna äger rum på Hallunda bibliotek imorgon 4 september kl. 10.00. Med på överlämningen finns ansvariga kommunpolitiker, bibliotekschefen Margaretha Berg samt Salamaah Abdul Karim från Ship To Gazas styrgrupp.


Datum & tid: 4 september kl 10.00

Plats: Hallunda bibliotek, Borgvägen 1 (Hallunda Folkets Hus)

För mer information, kontakta:
Mats Einarsson, mats.einarsson@botkyrka.se, 073-421 87 84 
1 comment:

Harry Harrysson said...

Undrar om de mer än 600 miljonärerna på Gaza kommer att njuta av böckerna. Läs mer på http://israelisverige.info/?p=13581