19 September 2012

Moderaterna om utförsäljningen: "Vi applåderar"

Den som följer diskussioner om Botkyrka på twitter, kanske har sett hur Moderaterna Botkyrka gjorde ett klavertramp häromdagen. Nabila Abdul Fattah twittrade från Botkyrkabyggens möte på Grindtorpskolan, där ett par hundra Albybor samlats för att få information om kommunens planer på att sälja deras bostäder till en privatvärd. Moderaterna svarade muntert:
Att svara med en glad smiley är förstås minst sagt osmidigt när man skriver om en fråga som upprör och oroar ett helt bostadsområde, och reaktionerna blev många. "Smaklöst", "käftsmäll" och "illa!", var några av kommentarerna de fick.

Botkyrkamoderaterna gjorde snabbt en pudel och skrev att deras tweet var "onyanserad o slarvig".
Jag undrar hur uppriktig ursäkten är. I juni gav de nämligen ett liknande svar till en kritisk Botkyrkabo. "Vi applåderar.", skrev de då. 
I mina ögon är det minst lika "onyanserat" att applådera utförsäljningen och processen som oroar väldigt många Albybor, som att smila åt den. Frågan är dock om det verkligen handlar om slarv.

Med tanke på de upprepade skojfriska svaren, och med tanke på att Moderaterna inte synts till på något av de möten som har hållits i Alby, verkar de ta frågan med en klackspark. Det är tråkigt att se. Albyborna är värda att tas på större allvar än såhär.


/Elisabeth Biström
Politisk sekreterare för Vänsterpartiet Botkyrka


_____________

Uppdatering 120919,13.51: Moderaterna Botkyrka påpekar till mig på twitter att deras svar om att de applåderar var riktat till mig, och inte till Botkyrkabon @pappaspel. Har därför bytt bild ovan, där det framgår att jag också svarade honom, när han kritiserade att Botkyrka säljer ut lägenheter, att ingen reagerar och att de boende fick information sent.

_____________
Fler inlägg om ämnet:No comments: