16 April 2012

Vänsterpartiet reserverade sig mot planerna på att sälja 1 000 lägenheter i Botkyrka

Idag beslutade Botkyrkabyggen, Botkyrkas allmännyttiga bostadsbolag, att de vill sälja ut 1 000 av sina lägenheter till en privat hyresvärd. Vänsterpartiets representant i Botkyrkabyggens styrelse, Nooshi Dadgostar, reserverade sig mot beslutet.

Vi har sett flera exempel på hur sådana här utförsäljningar på sikt har lett till försämrat underhåll, sänkt boendestandard och missnöje bland hyresgäster. Det är inte ansvarsfullt att ta en sådan risk. Botkyrkabyggen är dessutom ett bolag med stark ekonomi och vi ser inget skäl att i det här läget göra oss av med våra tillgångar, sa Nooshi som en kommentar till beslutet.


Botkyrkabyggen kan inte själva fatta beslut en sådan här försäljning, utan dagens beslut innebär att man ber kommunfullmäktige besluta om att genomföra försäljningen. Frågan kommer att tas upp på ett kommande kommunfullmäktigesammanträde.

Idag blev vår gruppledare Mats Einarsson intervjuad av TV4 Stockholm om frågan. Inslaget sänds antagligen ikväll kl. 19.15 och kan senare ses på TV4 Play.

-------
Uppdaterat:
Här kan du titta på inslaget från 22.30-sändningen, där Mats Einarsson blir intervjuad av TV4 Stockholm.


No comments: