09 May 2012

Vi ♥ Botkyrka - Sälj inte våra bostäder!


Det har nog inte undgått den som läser den här bloggen att Vänsterpartiet Botkyrka inte vill att den planerade utförsäljningen av 1 000 lägenheter i Botkyrka ska bli verklighet. Nu drar vi igång kampanjen "Vi ♥ Botkyrka - Sälj inte våra bostäder!". Vi kommer bland annat att samla in namn mot utförsäljningen.

Som vi tidigare skrivit om här på bloggen, vill vi att kommunfullmäktige ska säga nej till Botkyrkabyggens förfrågan om att få sälja 1 000 lägenheter. Vi tycker inte att en utförsäljning är en bra lösning. Vi har sett för många exempel där privatiseringar av hyreslägenheter har lett till sämre standard och mindre inflytande för de hyresgäster som bor i de bostäder som säljs.Renoveringar av våra miljonprogramshus är nödvändiga. Vi vill att man noggrant utreder andra alternativ till hur man kan finansiera dem. Det kan handla om lån, ägartillskott från kommunen och att man renoverar i något långsammare takt. Det är också viktigt att hyresgästerna får stort inflytande över hur deras hem ska renoveras.

För oss är den här frågan allvarlig och viktig. Det handlar om många människors framtid. Hyresgästföreningen berättar att många hör av sig till dem och är oroliga. Vi blir också kontaktade av människor som vill vara med och försöka stoppa beslutet. Flera pekar på att de 780 lägenheter som såldes på Forvägen i Fittja på 90-talet skötts betydligt sämre än de som är kvar i Botkyrkabyggens ägo.

Vi är inte beredda att chansa och skynda fram ett beslut som det här. Därför säger vi som många Botkyrkabor: sälj inte våra lägenheter!

Vill du vara med och kampanja med oss? Hör av dig till botkyrka@vansterpartiet.se eller 08-530 614 88.

Är du hyresgäst i Botkyrka? Hyresgästföreningen har skickat ut brev till alla Botkyrkabyggens hyresgäster, där de frågar om du vill byta till en privat hyresvärd eller om du föredrar att bo kvar hos Botkyrkabyggen. Se till att svara och skicka tillbaka talongen till Hyresgästföreningen - de behöver ditt engagemang för att kunna driva frågan! Kontakta Hyresgästföreningen Botkyrka om du har några frågor kring deras arbete.2 comments:

Anonymous said...

Hyresgästföreningen säger att vi betalat hyra för att täcka underhållet. Om det nu fattas flera miljarder innebär det ju i så fall att jättestora summor under åren måste ha förts över till ägaren (kommunen). Varför har det under åren inte varit mer debatt om det? Det betyder ju att hyresgästerna måste ha smygbeskattats med hundratals miljoner varje år som gått in i kommunens kassa. Hur f-n kan detta ha fått ske i Botkyrka, som ju varit "rött" så länge jag kan minnas???

Fredrik said...

Anonym: Det är ju ännu ett argument för att kommunen borde ta ett större ansvar för upprustningen, istället för att man ska sälja ut det. Botkyrkabyggen smiter från sitt ansvar om man säljer ut. Om Botkyrkabyggen har gett utdelning till kommunen under så lång tid så är det dags att hyresgästerna får tillbaka genom upprustning. Bra att Vänsterpartiet motsätter sig utförsäljningen.