27 September 2012

Alby är inte till salu!

För några veckor sedan offentliggjorde Botkyrkabyggen att de tänker ”pröva en försäljning” av 1300 lägenheter på Albyberget. Södra Sidan skriver om beslutet här. Vänsterpartiet anser att beslutet att sälja av hela Albyberget inte ryms inom kommunfullmäktiges beslut, som var att uppdra åt Botkyrkabyggen att sälja ”cirka 1000 lägenheter”. 1300 är väsentligt mer än 1000, och vi reserverade oss därför mot beslutet i Botkyrkabyggens styrelse.


Av den anledningen kommer jag på fullmäktiges möte ikväll att ställa en enkel fråga till kommunstyrelsens ordförande Katarina Berggren om beslutet att sälja 1300 lägenheter verkligen överenstämmer med det beslut som fattades på fullmäktige i juni. Man kan se Katarinas svar på Webb-TV genom att klicka här
Under veckorna som har gått sedan Botkyrkabyggen offentliggjorde sitt beslut har det hållits tre informationsmöten på Grindtorpsskolan. Inför dessa möten har ungdomar i Alby startat ett initiativ som heter "Alby är inte till salu!". Deras mål är att samla in över 6000 namn för att få tillstånd en folkomröstning i frågan om utförsäljningarna. Ungdomarna har redan samlat in ett stort antal namn. Detta är naturligtvis superbra! 


Det engagemang och den ilska som finns i Alby har det rapporterats friskt om den senaste veckan. Titta på klippen och lyssna på inslagen och hjälp gärna till att sprida dem på Facebook och andra ställen. Gå gärna med i kampanjgruppen på Facebook: Alby är inte till salu! 

Protesterna fortsätter - Alby är inte till salu! Nu stoppar vi försäljningen!

/Anna Herdy
ordförande Vänsterpartiet Botkyrka

Sveriges Radio P4
Sveriges Radio P4 (repotage)
SVT 
SR Metropol 93,8
No comments: